Integritetspolicy och cookies

Policy

De personuppgifter du lämnar till oss kommer inte att vidarebefordras, säljas, bytas eller delas med andra företag, organisationer eller privatpersoner utan ditt samtycke. Vårt enda syfte med att samla in och spara informationen är att kunna ge dig optimal service.

Vad är en personuppgift?

En personuppgift är all slags information som direkt eller indirekt kan hänföras till en levande person. Det rör sig därför om ditt namn, personnummer, telefonnummer eller e-post. För att kunna identifiera dig som individ så krävas att oftast att flera personuppgifter måste knytas samman.

Hur samlas vi in dina personuppgifter?

Vanligtvis lämnar du själv dina personuppgifter till oss och detta sker när du besöker vår webbplats, skapar en användare eller skapar en order i butiken. Då lämnar du personuppgifter om dig själv vilka dessa är framkommer på webbplatsen. Det gäller också om du skickar e-post till oss eller lämnar handlingar när du besöker oss i butiken.

Vill du vara anonym?

Om du vill kontakta oss eller lägga en beställning och vill vara anonym så behöver du besöka vår butik och genomföra köpet på plats i butiken med betalning kontant eller med kort. Skälet är att alla köp via webbsidan lagras i våra system och med köpuppgifter om dig som kund samt leveransuppgifter.

Personuppgiftsansvarig

När vi behandlar dina personuppgifter är vi personuppgiftsansvarig. Det innebär att vi bestämmer ändamålen för behandlingen och ansvarar för att dina personuppgifter behandlas lagligt och korrekt.

Hur länge sparas dina personuppgifter?

Vi behandlar dina personuppgifter så länge det är nödvändigt med hänsyn till ändamålet. Personuppgifterna kommer sedan att gallras och rensas. För att förtydliga hur länge och de olika syften som vi sparar in personuppgifter så är det följande.

  • 84 månader för att lagra ordar, kvitton, fakturor där dina personuppgifter kan förekomma.
  • 48 månader för produktomdömen, från dess att de skrivits.
  • 24 månader för att lagra kunduppgifter på dina sidor i kundinlogget.
  • 12 månader för att lagra rabattkoder som är knutna till e-postadresser.
  • 6 månader för övergivna kundvagnar.

Du kan i många fall ovan själv välja att rätta eller radera uppgifter som lagras, tidigare än längden de har sparats i enlighet med ovan. 

Din rätt

Ett viktigt syfte med dataskyddslagstiftningen är att du ska få möjlighet att veta vilka personuppgifter som finns om dig och om de stämmer. Du kan annars rätta eller ta bort dina personuppgifter. Det finns även andra rättigheter. Kontakta oss om du önskar veta mer om detta eller vill begära ut några personuppgifter om dig.

Cookies

Enligt lagen om elektronisk kommunikation som trädde i kraft den 25:e juli 2003 så ska besökare på en webbplats informeras om användande av så kallade cookies, samt få möjligheten att förhindra att de används.

En cookie är en liten textfil (oftast mindre än 1 kB) som sparas i din dator och lagrar information. Cookies används bland annat för att förbättra webbplatsen för användaren. Vår webbplats använder den vänliga varianten av cookies, så kallade session cookies. När du är inne och surfar på en webbsida, skickas session cookies mellan din dator och vår server för att kunna utbyta information. Det kan till exempel gälla vad du har lagt i din varukorg, eller om du är inloggad på Mina sidor.

Vi sparar ingen personlig information via session cookies. Session cookies lagras inte permanent i din dator, utan försvinner när du stänger din webbläsare.

Det finns säkerhetsinställningar i de flesta webbläsare som kan avaktivera session cookies. Oftast går det också bra att ta bort eventuella session cookies som redan har sparats. Om du väljer att inte acceptera session cookies på vår webbplats, kommer webbplatsen inte att fungera tillfredsställande.

Vid besök på denna webbplats sker automatisk registrering av din IP-adress för mätning av besöksfrekvens.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.